Mallisivu by Karelia-amk

by Karelia-amk | Karelia UAS

Tämä on mallisivu, jota Karelia-amk:n ryhmään kuuluvat voivat hyödyntää Kyvyt.fi-palvelussa. Sivun voi kopioida ja muokata omia tarpeita vastaavaksi.

Sivu sisältää ohjeita ja vinkkejä Kyvyt.fi-palvelun käyttöön. Oman PLE-sivun (Personal Learning Environment) rakentamiseen. 

Perusta kurssille, aiheelle omistettu blogi (Blogit >> Luo blogi). Nimeä se niin, että tiedät sen liittyvän esim. opintojaksoon, jota opiskelet. Raahaa sitten vasemmasta reunasta tähän tekstin tilalle blogi valinnoista haluamasi blogisisältölohko (Näytä kokonainen blogi, Blogimerkintä, Viimeisimmät blogimerkinnät tai Avainsanoilla merkityt blogimerkinnät) ja valitse siihen omista blogeistasi tähän yhteyteen sopiva blogi.

Muista päivittää blogiisi säännöllisesti (vähintään yksi merkintä, postaus joka viikko) oppimiskokemuksiasi. Kerro mitä olet kulloinkin oivaltanut ja millaista merkitystä uskot sillä olevan jatkon kannalta. Kerro myös mahdollisista ongelmista ja kuinka olet niistä selviytynyt.

Kun haluat julkaista sisältöjäsi sivuna tai sivustona, esim. blogi + ansioluettelo + linkkilista kohderyhmälle (esim. ohjaajalle ja vertaisopiskelijoille) tulee sinun laatia sitä varten sivu ja määrittää sen oikeudet. Kuka saa nähdä sisällön. 

Sivun luot valinnalla Portfolio >> Sivut >> . Huom. voit kopioida sivun, jonka kopiointi on sallittu painikkeella . Muun muassa tämä Mallisivun voit kopioida ja muokata omaa käyttöäsi varten. 

Sivut-valinnan kautta näet kaikki sivusi ja pääset niitä muokkaamaan "otsakkeen" Valikko-painikkeesta avautuvilla valinnoilla . Muokkaa sivua (Muokkaa rakennetta ja sisältöä) aina vähintään sivun asettelun ja esitettävän sisällön sekä oikeuksien suhteen.

  1. Luo sivu, anna sille haluamasi nimi ja kuvaus (Muokkaa otsikkoa ja kuvausta -välilehdellä)
  2. valitse sivulle haluamasi asettelu (Muokkaa asettelua -välilehdellä) 
  3. laadi haluamasi sisältö sivulle raahaamalla sisältölohkoja merkityille alueille lisätäksesi ne sivupohjaan (Muokkaa sisältöä -välilehdellä) esim. blogi + ansioluettelo
  4. valitse ulkoasu valmiistas malleista tai laadi oma (Valitse ulkoasu -välilehdellä)
  5. määritä katseluoikeudet (Muokkaa oikeuksia -välilehdellä).

Anna sivun katseluoikeudet sille kohderyhmälle, jolle haluat. Huom. Julkinen-valinta tarkoittaa, että kaikki näkevät sisältösi. Käytä Julkinen valintaa hyvin harkiten. 

Voit valita näkevätkö toiset käyttäjät (esim. kurssikaveri) sivusi Jaa käyttäjille -vaihtoehdoilla. Voit jakaa niille ryhmille, joissa ole jäsenenä. Voit jakaa omalle instituutiolle, joka tarkoittaa kaikkia Karelia-amk:n käyttäjiä.  

-valinta sopii kun haluat jakaa sisällön (sivun) esim. harjoittelusi ohjaajille tai yleensä sellaisille henkilölle, kohderyhmille, joiden on tarkoituksenmukaista lukea sisältöäsi. Voit jakaa sisällön myös kaikille nähtäväksi

vaihtoehdolla . Voit pitää sisällön myös yksityisenä vaihtoehdolla . Lisäksi voit jakaa (kuten tämä mallisivu) sisältösi Kyvytissä vaihtoehdolla .

Törmäät näihin muokkauspanikkeisiin . Kynällä muokkaat kohdetta, rataspainikkeella pääset päivittämään asetuksia ja ruksipainikkeella poistat ko. kohteen.

Luo omaan portfolioosi kansio/kansioita opintojaksosi/opintojaksojesi suorituksia varten (Sisältö >> Tiedostot >> Luo kansio). Nimeä kansio/kansiot niin, että tiedät mihin kansion sisällöt liittyvät. Raahaa sitten vasemmasta reunasta tähän tekstin tilalle media valinnoista kansiosisältölohko ja tuo siihen perustamasi kansio. Laita tähän kansioon kaikki sellaiset tiedostot, jotka voivat jollain tavoin osoittaa kurssin aihealueen osaamistasi.
Muistathan, että jos käytät muilta lainattua materiaalia, lainattujen osuuksien ja lähteiden tulee olla selvästi näkyvissä. Suositeltavaa on, että opintojesi alusta alkaen opettelet käyttämään opinnäytetyön ohjeen mukaisia lähdemerkintöjä.
   
Huomaa, että portfoliossasi voi lisäksi olla täysin henkilökohtainen kansio luonnoksia varten, ts. kaikkia kansioitasi ei tarvitse tuoda tähän näkymään, ainoastaan sellaiset, joita haluat käyttää osoituksena osaamisestasi.

Kerro tässä sarakkeessa vapaamuotoisesti (saa käyttää ääntä tai videoita) mitä opit kurssin aikana ja mitä asioita pidät parhaina näyttöinä osaamisestasi. Kerro myös kuinka tämä tukee / nämä tukevat pitkän tähtäimen tavoitteitasi.

Raahaa vasemmasta reunasta tähän tekstin tilalle ulkoisista valinnoista haluamasi sisältölohko. Voit hyöydyntää ulkoisista medioita muun muassa Google-sovelluksia, LinkedIniä ja Twitteriä.

  

Kirjaa omat suunnitelmat ja tehtävät Suunnitelmat-sivulle (Sisältö >> Suunnitelmat >> ). Anna suunnitelmalle sitä hyvin kuvaava nimi ja lisää tehtävät  -painikkeella.

Tuo sen jälkeen Suunnitelmat-elementti sivullesi. 

Päivitä suunnitelmaasi ja tehtäviäsi Suunnitelmat-sivulla. Esim. "Merkitse tehtävä suoritetuksi" suortuksen jälkeen seuraavasti: Sisältö >> Suunnitelmat >> Avaa tehtävä otsikosta >> -painikkeella ja laita ruksi "Merkitse tehtävä suoritetuksi" -ruutuun. Tallenna merkintä lopuksi (Tallenaa tehtävä).

PDF-tiedostonäyte

Kyvyt.fi.pdf

380.8KB | Tuesday, 07 July 2015 | Details

Videonäyte

Karelia-amk, profiili
Page created 18 December 2012, 8:00 PM / Page modified 19 June 2018, 3:24 PM
You can see this page because it is shared with institution 'Karelia-ammattikorkeakoulu'.