Yrittäjyyspassi

by Maria Härö

Piironki oli kevään 2012 suurin projekti. Valkoisen maalin alta otin esiin vanhat ootraukset, joiden mukaan tein uutta tarpeen mukaan. 

Ensimmäinen sorvaustyöni on tehty leppäaihiosta. Pintakäsittely on tehty öljyllä. Lautanen valmistui joulukuussa 2011.

Keskiaikateemapäivään (23.2.2012) tehdyt kulhot on sorvattu lehtikuusesta. Pintakäsittelyssä olen kokeillut lakkaa, kuultomaalia ja värivahoja. 

Kellotaulu on tehty mdf-levystä. Pohjamaalauksen jälkeen pintaan on tehty kevyt marmorointi ja myöhemmin koristemaalaus. Kello valmistui joulukuussa 2011.

Poistin peilistä valkoisen maalin ja ootrasin sen piirongin kanssa yhteenkuuluvaksi.

Rasia kuului ensimmäisiin töihini. Nurkissa harjoiteltiin sinkkaliitosten tekemistä ja pintaan perinteistä koristemaalausta. Rasia valmistui joulukuussa 2011.

Kaappi oli kirpparilöytö, jonka tuunasin kummitytölle synttärilahjaksi. Tummanvihreä maalipinta muuttui pinkiksi, ja oveen tein kokonaan uudet peiliosat ja niihin maalaukset. Työn tein kouluhommien ohella tammikuussa 2012.

Mumman setä Matti Kristo on tehnyt tuolin opistotyönään vuonna 1900. Joku oli ehtinyt maalata sen valkoiseksi, mutta maalia poistaessa alla oli tiukassa vihreä kerros, jota sitten tasoitin vesipetsillä ja itse pigmentistä hierretyllä öljymaalilla.

Pöytä kuului ihan ensimmäisiin töihini syksyllä 2011. Kansi on mäntyä, jalat koivua. Kiinnitykset on tehty puutapeilla ja lohenpyrstöliitoksilla. Pintakäsittelynä rungossa on ootraus ja kannessa marmorointi. Pintakäsittelyt sain valmiiksi tammikuussa 2012.

Syksyn 2011 verhoilutöihin kuului rahi, joka tehtiin kovaverhoiluna, sekä k-tuoli, jonka istuinosassa on joustinverhoilu. Tuolin mäntyrungon on nikkaroinut opettaja, mutta kaikki sen jälkeen on omaa tekoa. Kuvassa tuolista puuttuvat vielä käsinojat. Niitä lukuun ottamatta tuoli valmistui joulukuussa 2011.

Feedback

Page created 17 February 2012, 3:29 PM / Page modified 07 September 2012, 6:35 PM
You can see this page because it is public.