Blogi 2012-2013 by Maria Härö: Työn alla 2012-2013 : Keinutuolitehdas

Keinutuolitehdas

Posted by Maria Härö on 10 February 2013, 10:01 PM

Palattuani työharjoittelusta takaisin koululle, oli hirveä hinku päästä tekemään välillä jotain erilaista. Niinpä yhden K-tuolin jousitusprojektin jälkeen otin työn alle vanhan keinutuolin, josta toinen opiskelija oli jo ehtinyt poistaa maalit. Minun tehtäväkseni jäi hionta- ja tasoitustyöt, liitosten lujittaminen sekä pintakäsittely. Asiakas halusi ootrauksen, jonka sävy olisi luonnon terra. Kuvioinnin hän jätti minun harkintaani. Koska sävystä tulisi niin vaalea, katsoin parhaaksi tehdä pohjamaalauksen jälkeen kuvioinnin kaljaootrauksella. Sävystä johtuen pyrin hakemaan kevyttä tammikuviointia, mutten mitenkään orjalllisesti. Kaljapohjan jälkeen vedin päälle öljylaseerauksen ja jatkoin kuviointia hieman. Lakka päälle, ja valmis näytti tältä:

Kun yksi keinutuoli oli valmis, sattuma toi eteen uuden. Tästäkin tapauksesta oli enin maali jo poistettu, joten tehtäväksi tuli puu- ja liitoskorjailuja, hionta- ja tasoitustyöt sekä pintakäsittely. Kun alkujaan tummasta kalusteesta on tarkoitus saada peittävän valkoinen, vaatii se aika paljon käsittelykertoja. Korjausvaiheessa keinutuoli näytti tältä:

Kuvat valkoisesta lopputuloksesta tulevat ensi viikon mittaan. Samaan aikaan alan painia taas pyöreäselkäisten verhoilutöiden parissa. Asiakas toi pari 40-luvun nojatuolia, joista uusitaan kaikki täytteet sekä tietysti kankaat. Jousitus tuntui tukevalta istua, mutta hain vielä työpaikkaohjaajaltani Ainolta ammattilaisen varmistuksen, ettei sitä tarvitse uusia. Ei tarvitse - jes! Tiiserikuva tuoliprojektista tässä:

Tästäkin tarkemmin toisella kertaa. 

Feedback