Blogi 2012-2013 by Maria Härö: Työn alla 2012-2013 : Valmista

Valmista

Posted by Maria Härö on 29 October 2012, 6:07 PM

 Työn alla olleet pöytä ja klaffipiironki valmistuivat jo pari viikkoa sitten. Kuvissa kalusteista puuttuvat vielä helat.

Pöydän runkoon hiersin itse vihreän öljymaalin, jonka patinoin melko reilusti. Kannen päällä on paloiteltu jäistä lihaa, ja historian haluttiin jäävän näkyviin, joten paikkailin vain käyttöä haittaavia kohtia ja vedin päälle kuultavan öljylasuurin. Koko komeuden sitten vielä lakkasin, jotta se kestää paremmin käyttöä. Kuvassa pöytä näyttää todellista vaaleammalta. 

 Piirongista haluttiin vaalean siniharmaa, koska sellaisena omistaja sen lapsuudestaan muistaa. Vaalea väri tekee siitä myös siromman. Perussääntö klaffipiironkien värityksessä on, että sisäosan sävy on vastakohtainen. Kun siis ulkopinnasta tuli viileän siniharmaa, maalasin sisäosan lämpimämmällä aavistuksen verran punertavalla sävyllä. Patinoin ulkopinnan kevyesti, jotta piirongissa säilyisi vaikutelma alkuperäisyydestä. Piirongin maalikäsittely olisi hyvin kestänyt lakkaamattakin, mutta asiakas halusi pintaan vielä lakan, jos kalustetta tullaan säilyttämään välillä mökillä.

 

Nyt olen sitten 10 viikkoa työharjoittelussa tutustumassa verhoilun maailmaan. Tänään ensimmäisen päivän aikana purin kahdesta jousitetusta emmatuolista istuimet. 

Feedback