Lyhyesti minusta by Sometaduuniin: Saatesanat tutustujalle

Muistiinpano

Hei, hauska tavata!

Olen Unelma-Pulina Portfolio (s. 22.2.2018). Syntymästäni ei ole kauan: tuolloin otin vastuun oppimisestani ja aloin pohtia tavoitteitani ja kokoamaan ideoitani yhteen. Portfoliona haluan esittää asiani monimuotoisesti, koska uskon siihen, että tämä tekee minusta kiinnostavamman. Kootessani tavoitteitani ja oppimiani asioita yhteen olen joutunut palaamaan asiaan useasti: miettinyt erilaisia tapoja tuoda esille hyödyllisyyttäni ja kriittisesti myös arvioimaan, mihin minusta on. Tämä koonti on ollut minulle tärkeä.

Mikä parasta voin täydentää tätä koontia jatkuvasti uusien ajatusten myötä - en ole koskaan valmis. Tämä on se minun oma paikkani, henkilökohtainen oppimisympäristöni, johon voin kirjata omin sanoin opettajan opettaman asian. Minä olen kokonainen, toisin kuin niin moni ajatus ja tuotos, jotka sirpaloituvat opettajien hallinnoimien oppimisympäristöjen syövereihin.

Iästäni voit päätellä, että asioiden reflektoiminen on vienyt aikaa. Oppiminen vaatii pysähtymistä ja asian äärelle uudelleen palaamista. Motivaatiota tähän koontiin olen saanut toisaalta siitä, että blogiani kirjoittaessa olen huomannut, kuinka osaamiseni karttuu. Toisaalta olen joutunut myös tekemään valintoja ja jättämään joitain asioita pois. Tämä siksi, että haluan, että saan muistiin kaikkein keskeisimmät ajatukset ja esimerkit.

Sinulta en vaadi paljoa: olen itse ottanut haltuun julkaisualustani käytön. Riittää, kun käyt läpi sisältöni ja pysähdyt pohtimaan, miten voin olla hyödyksi. Sinulta olen jo aiemmin saanut vinkkejä siitä, mitä asioita minun kannattaisi käsitellä.

Toivon, että annat minulle palautetta tai haluat keskustella kanssani, jotta voin kehittyä paremmaksi portfolioksi. Ehkä voit myös suositella minua muille tai antaa suosituksesi, jotta voin hyödyntää sitä löytääkseni paikkani pedagogisten valintojen kentältä. Suosituksesi voit kirjata kommenttina sivun alalaitaan sekä tietysti kertoa minusta muille!

Olen keskustelukumppanisi nyt alkavassa henkilöstökoulutuksessa. Odotan innolla ajatusten jakoa!

Terkuin,

Unelma-Pulina

Ps. Portfoliooni on kertynyt aikalailla sisältöä. Jos olet ensi kertaa liikkeellä asian parissa, suosittelen tutustumaan sisältöihin, joiden otsikon oikealla puolella on pieni vihreä neliö, kuten tässä kirjoituksessa.