Unelma-Pulinan portfolio

by Sometaduuniin

Hei, hauska tavata!

Olen Unelma-Pulina Portfolio (s. 22.2.2018). Syntymästäni ei ole kauan: tuolloin otin vastuun oppimisestani ja aloin pohtia tavoitteitani ja kokoamaan ideoitani yhteen. Portfoliona haluan esittää asiani monimuotoisesti, koska uskon siihen, että tämä tekee minusta kiinnostavamman. Kootessani tavoitteitani ja oppimiani asioita yhteen olen joutunut palaamaan asiaan useasti: miettinyt erilaisia tapoja tuoda esille hyödyllisyyttäni ja kriittisesti myös arvioimaan, mihin minusta on. Tämä koonti on ollut minulle tärkeä.

Mikä parasta voin täydentää tätä koontia jatkuvasti uusien ajatusten myötä - en ole koskaan valmis. Tämä on se minun oma paikkani, henkilökohtainen oppimisympäristöni, johon voin kirjata omin sanoin opettajan opettaman asian. Minä olen kokonainen, toisin kuin niin moni ajatus ja tuotos, jotka sirpaloituvat opettajien hallinnoimien oppimisympäristöjen syövereihin.

Iästäni voit päätellä, että asioiden reflektoiminen on vienyt aikaa. Oppiminen vaatii pysähtymistä ja asian äärelle uudelleen palaamista. Motivaatiota tähän koontiin olen saanut toisaalta siitä, että blogiani kirjoittaessa olen huomannut, kuinka osaamiseni karttuu. Toisaalta olen joutunut myös tekemään valintoja ja jättämään joitain asioita pois. Tämä siksi, että haluan, että saan muistiin kaikkein keskeisimmät ajatukset ja esimerkit.

Sinulta en vaadi paljoa: olen itse ottanut haltuun julkaisualustani käytön. Riittää, kun käyt läpi sisältöni ja pysähdyt pohtimaan, miten voin olla hyödyksi. Sinulta olen jo aiemmin saanut vinkkejä siitä, mitä asioita minun kannattaisi käsitellä.

Toivon, että annat minulle palautetta tai haluat keskustella kanssani, jotta voin kehittyä paremmaksi portfolioksi. Ehkä voit myös suositella minua muille tai antaa suosituksesi, jotta voin hyödyntää sitä löytääkseni paikkani pedagogisten valintojen kentältä. Suosituksesi voit kirjata kommenttina sivun alalaitaan sekä tietysti kertoa minusta muille!

Olen keskustelukumppanisi nyt alkavassa henkilöstökoulutuksessa. Odotan innolla ajatusten jakoa!

Terkuin,

Unelma-Pulina

Ps. Portfoliooni on kertynyt aikalailla sisältöä. Jos olet ensi kertaa liikkeellä asian parissa, suosittelen tutustumaan sisältöihin, joiden otsikon oikealla puolella on pieni vihreä neliö, kuten tässä kirjoituksessa.

Portfolioni on työstetty Sometaduuniin  - sosiaalinen media työnhaun ja rekrytoitumisen apuna - hankkeessa, joka on saanut ESR-tukea Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämänä. Portfoliokäytänteiden kehittäminen on ollut Laurean osahanke, mutta ajatusten työstämiseen ovat osallistuneet myös hankekumppanit TAMKista, UEFista ja Lapin AMK:sta. Lisätietoa Laurean osahankkeen projektipäälliköltä Anna Nykäseltä (anna.nykanen(a)laurea.fi) tai sivuilta www.sometaduuniin.fi

7.7.2020 Kesällä ehtii lukemaan! Lisäsin muihin lähteisiin lukuvinkiksi artikkelin, jossa käsitellään työantajien näkemyksiä portfoliosta. Suosittelen!

28.1.2020 Lisäsin hankejulkaisun lukuvinkiksi etusivulle ja pedavinkkeihin sekä etusivulle tietoa Murroskauden ohjaaja -koulutuksesta. Sometaduuniin-hanke päättyi vuoden lopussa, mutta on mahdollista, että portfoliooni tulee vielä uutta sisältöä tästä huolimatta. Oppia ikä kaikki!

21.11.2019 Pedapulinaa sivulla on nyt esimerkki projektiportfoliosta, jossa on hyödynnetty aiemmint tehtyä pohjaa. Vaikuttavuuden arviointiin lisäsin loppuun pohdintaa siitä, miten saisimme korkeakoulutoimijoiden osaamisen esille.

23.10.2019 Lisäsin linkkivinkkinä suosituksiani muihin Sometaduuniin-hankkeen tuloksiin tähän etusivulle sekä päivitin alla olevan Bulb-tutkiskelun lopputuloksen.

16.9.2019 Tein ensituttavuutta Bulb-portfolioalustan kanssa. Voit auttaa minua tutkinnoissa tsekkaamalla Bulbiin tekemän blogini Teknistä osaamista -sivun alalaidasta.

16.7.2019 Inspiroiduin kirjoittamaan muutaman sanasen portfolion ohjauksesta ja sisällön rajoitteista Pedapulinaa-sivun blogiini.

25.6.2019 Päivitin teknisestä osaamisesta sivua: uudeet portfolioesimerkit suomenkielisiin koulutusdioihin ja lisäsin tallenteen portfoliokoulutuksesta, jota voit vapaasti jakaa.

18.2.2019 Lisäsin lähteisiin Laurea Journalin artikkelin, jossa minua haastatellaan

31.1.2019 Lisäsin ohjeen Kyvyt.fi-palautuslaatikon käytöstä sivulle Teknisestä osaamisesta.

28.1.2019 Lisätty linkki portfolion roolista LbD-toimintallissa sivulle Vaikuttavuuden arviointia.

Hankkeen loppujulkaisu on luettavissa Theseuksessa, Lapin AMKin julkaisuissa sekä Issuussa.

 

Ilmaiset Someta Duuniin-opinnot

Itsenäisesti suoritettavissa oleva MOOC tukee hyvin portfolion koontia. Moduulit ovat suoritettavissa myös erikseen ja niistä saa osaamismerkin. Tutustu opintoihin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mietitkö, mitä pedagogisia ajatuksia piilee portfolion takana? Ovatko portfolion mahdollisuudet oppimisen tukena vielä hämärän peitossa?

ePortfolion pedagoginen käyttö-koulutus toteutettiin alkujaan Eliademy-alustalla, mutta on nyt muuttanut DigiCampukselle. Opinnot voi suorittaa nyt vielä Sometaduuniin-hankkeen päätyttyä omatoimisesti.

Ilmainen koulutus on kaikille avoin ja haastaa oman opetuksen kehittämiseen. Liity mukaan!

Murroskauden ohjaaja opinnot voit suorittaa itsenäisesti tai työkaverisi kanssa. Pääkohderyhmänä on korkea-asteen opetus- ja ohjaushenkilöstö. Avoin materiaali sopii myös muille ohjausalan toimijoille kouluasteesta ja ohjausympäristöstä riippumatta. Sisällöt soveltuvat myös kaikille ohjauksesta ja omien taitojen kehittämisestä kiinnostuneille!

Tavoitteet:

  • Kehittää osaamista ja lisätä tietoa uraohjauksesta
  • Lisätä ymmärrystä digitaalisuuden vaikutuksista opetus- ja ohjaustyön eri osa-alueisiin.
  • Kehittää taitoja digitaalisten välineiden ja ympäristöjen hyödyntämiseen osana omaa asiantuntijuutta.

Liity kurssille oheisesta linkistä kirjautumalla digicampukselle ja hyväksymällä käyttöehdot.

Feedback

Sometaduuniin-hanke - 17 April 2018, 2:59 PM

Toivon kovasti palautetta ja voit tehdä sen näin kommentin kirjaamalla - huomaathan niiden olevan julkisia.

anonymous profile picture
Timo Lampikoski
Verkkoportfolio ja siinä olevat työnäytteet ovat erinomainen tapa erottua muista työnhankijoista erityisesti siinä vaiheessa  kun työnantaja puntaroi 2-3 hakijan välillä.
Siihen kannattaa liittää myös napakka ja myyvä, max 1,5 minuutin videopitch.
Oman verkkoportfolion linkki kannattaa aina liittää CV:n yhteystietoihin ja LinkedIn-profiilin yhteystietoihin ja Summary-osioon.
anonymous profile picture
Leena Kuosmanen
Hei Unelma-Pulina
Porfoliossa on tietty pedagoginen rakenne, ja etenkin työnhauntukena, ammattimainen ja harkittu sisältö ovat sinun myyntivalttejasi. Persoonallisuus, sinun tapasi esittää ja visualisoida sisältöä,  saa näkyä. Tuo vahvuuksiasi esiin rohkeasti. Portfolio on syklinen, jatkuvan oppimisen paikka dokumentoida ja näyttää osaaminen.
Hyvää jatkoa ja onnea matkaan!
Sometaduuniin-hanke - 11 January 2021, 11:16 AM

Kiitos kaikista yksityisistä palautteista, joita olen matkanvarrella - ihan hiljattainkin saanut. Niitä on todella kiva lukea! Moni on saanut uusia ajatuksia uraohjaukseen ja pedagogikkaan. Jos portfolion nykyhetkellä määrittelisin, niin se on minusta kokoelma erilaista sisältöä, joka palvelee asiaansa. Tässä esittelen omaa portfolio-osaamistani työnäytteideni ja erilaisten kirjoitusten kautta, mutta yhtälailla portfolioita voi koota mistä tahansa muustakin aiheista. Aurinkoisia talvipäiviä kaikille!

Comments are moderated. If you choose to make this comment public, it will not be visible to others until it is approved by the owner.
Page created 17 April 2018, 2:51 PM / Page modified 07 July 2020, 11:13 AM
You can see this page because it is public.