Unelma-Pulinan portfolio

tekijältä Sometaduuniin

Hei, hauska tavata!

Olen Unelma-Pulina Portfolio (s. 22.2.2018). Syntymästäni ei ole kauan: tuolloin otin vastuun oppimisestani ja aloin pohtia tavoitteitani ja kokoamaan ideoitani yhteen. Portfoliona haluan esittää asiani monimuotoisesti, koska uskon siihen, että tämä tekee minusta kiinnostavamman. Kootessani tavoitteitani ja oppimiani asioita yhteen olen joutunut palaamaan asiaan useasti: miettinyt erilaisia tapoja tuoda esille hyödyllisyyttäni ja kriittisesti myös arvioimaan, mihin minusta on. Tämä koonti on ollut minulle tärkeä.

Mikä parasta voin täydentää tätä koontia jatkuvasti uusien ajatusten myötä - en ole koskaan valmis. Tämä on se minun oma paikkani, henkilökohtainen oppimisympäristöni, johon voin kirjata omin sanoin opettajan opettaman asian. Minä olen kokonainen, toisin kuin niin moni ajatus ja tuotos, jotka sirpaloituvat opettajien hallinnoimien oppimisympäristöjen syövereihin.

Iästäni voit päätellä, että asioiden reflektoiminen on vienyt aikaa. Oppiminen vaatii pysähtymistä ja asian äärelle uudelleen palaamista. Motivaatiota tähän koontiin olen saanut toisaalta siitä, että blogiani kirjoittaessa olen huomannut, kuinka osaamiseni karttuu. Toisaalta olen joutunut myös tekemään valintoja ja jättämään joitain asioita pois. Tämä siksi, että haluan, että saan muistiin kaikkein keskeisimmät ajatukset ja esimerkit.

Sinulta en vaadi paljoa: olen itse ottanut haltuun julkaisualustani käytön. Riittää, kun käyt läpi sisältöni ja pysähdyt pohtimaan, miten voin olla hyödyksi. Sinulta olen jo aiemmin saanut vinkkejä siitä, mitä asioita minun kannattaisi käsitellä.

Toivon, että annat minulle palautetta tai haluat keskustella kanssani, jotta voin kehittyä paremmaksi portfolioksi. Ehkä voit myös suositella minua muille tai antaa suosituksesi, jotta voin hyödyntää sitä löytääkseni paikkani pedagogisten valintojen kentältä. Suosituksesi voit kirjata kommenttina sivun alalaitaan sekä tietysti kertoa minusta muille!

Olen keskustelukumppanisi nyt alkavassa henkilöstökoulutuksessa. Odotan innolla ajatusten jakoa!

Terkuin,

Unelma-Pulina

Ps. Portfoliooni on kertynyt aikalailla sisältöä. Jos olet ensi kertaa liikkeellä asian parissa, suosittelen tutustumaan sisältöihin, joiden otsikon oikealla puolella on pieni vihreä neliö, kuten tässä kirjoituksessa.

18.2.2019 Lisäsin lähteisiin Laurea Journalin artikkelin, jossa minua haastatellaan

31.1.2019 Lisäsin ohjeen Kyvyt.fi-palautuslaatikon käytöstä sivulle Teknisestä osaamisesta.

28.1.2019 Lisätty linkki portfolion roolista LbD-toimintallissa sivulle Vaikuttavuuden arviointia.

Kommentit

Sometaduuniin-hanke - 17.04.2018 14:59

Toivon kovasti palautetta ja voit tehdä sen näin kommentin kirjaamalla - huomaathan niiden olevan julkisia.

tuntematon profiilikuva
Timo Lampikoski
Verkkoportfolio ja siinä olevat työnäytteet ovat erinomainen tapa erottua muista työnhankijoista erityisesti siinä vaiheessa  kun työnantaja puntaroi 2-3 hakijan välillä.
Siihen kannattaa liittää myös napakka ja myyvä, max 1,5 minuutin videopitch.
Oman verkkoportfolion linkki kannattaa aina liittää CV:n yhteystietoihin ja LinkedIn-profiilin yhteystietoihin ja Summary-osioon.
Kommentit moderoidaan, joten jos teet kommentista julkisen, sitä ei näytetä, ennen kuin omistaja on hyväksynyt sen.
Sivu luotu 17.04.2018 14:51 / Sivua muokattu 18.02.2019 11:39
Näet tämän sivun, koska se on julkinen.