Kyvyt.fi käyttöohje (pikaopas)

by Kyvyt.fi Uutiset

Tiedostot, kuva ja video


Tältä välilehdeltä käydään läpi yksittäisen tiedoston (Ladattavat tiedostot), kansion ja sen tiedostojen (Kansio), kuvagallerian (Kuvagalleria) ja yksittäisen kuvan (Kuva) lisäämisen sivulle.


Yksittäisen tiedoston lisääminen sivulle


Käyttäjä voi lisätä sivulle yksittäisiä tiedostoja, jotka sivulle katseluoikeudet saanut henkilö voi avata ja tarvittaessa tallentaa omalle koneelleen. Sivulle lisättävät tiedostot on täytynyt käydä lataamassa etukäteen Sisältö - Tiedostot -osioon.

1. Raahaa  -sisältölohko sivupohjaan.

2. Anna alueelle sopiva otsikko (oletuksena Ladattavat tiedostot).

3. Klikkaa se kansio auki, jossa lisättävä tiedosto on ja klikkaa Valitse-painiketta sen tiedoston perässä, jonka haluat lisätä sivulle. Lisättävä tiedosto siirtyy Tiedostot-otsikon alle.

4. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

5. Lisäämäsi tiedosto näkyy sivupohjassa:

 
Kansion ja sen tiedostojen lisääminen sivulle


Käyttäjä voi lisätä sivulle kokonaisen kansion ja sen sisällön yhdellä kertaa Sisältö - Tiedostot -alueelta.

1. Raahaa  -sisältölohko sivupohjaan.

2. Mikäli haluat määrittää alueen otsikon, klikkaa Aseta lohkon otsikko Alueen otsikko -kohdassa. Mikäli jätät otsikkokentän tyhjäksi, tulee alueelle otsikoksi kansion nimi.

3. Etsi kansio jonka haluat lisätä sivulle (voi olla myös jonkin kansion alakansio) ja kun olet löytänyt kansion, klikkaa Valitse-painiketta kansion perässä. Lisättävä kansio siirtyy Tiedosto-otsikon alle.

4. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

5. Lisäämäsi kansio ja sen sisällä olevat tiedostot näkyvät sivupohjassa:

Vinkki: Kun lisäät kokonaisen kansion sivupohjaan, päivittyy kansion sisältö sitä mukaan kun lisäät tai poistat tiedostoja ko. kansiosta Sisältö-Tiedostot -alueella. Kaikkea kansion materiaalia ei siis tarvitse olla yhdellä kertaa valmiina vaan voit lisäillä materiaalia pikkuhiljaa.

 
Kuvagallerian lisääminen sivulle


Käyttäjä voi lisätä sivulle kuvagallerian sekä Sisältö - Tiedostot -alueelle tallentamistaan kuvista että ulkoisista kuvagallerioista: Flickr, Picasa, Panoramio, Photopucket, Windows Live.

1. Raahaa -sisältölohko sivupohjaan.

2. Anna alueelle sopiva otsikko, esimerkiksi kuvien aiheen/teeman mukaan: Kevätkuvat

3. Valitse Kuvien lähde:

  • Näytä kaikki kuvat kansiossa (myös ne, jotka lisätään myöhemmin): Tarkoittaa, että valittuasi kansion, sivulla oleva kuvagalleria päivittyy sitä mukaa kun lisäät Sisältö - Tiedostot -alueella lisää kuvia ko. kansioon. 
  • Valitse näytettävät kuvat: Valitset Sisältö - Tiedostot -alueelta yksitellen kuvat, jotka haluat näyttää kuvagalleriassa. Huom! Voit valita kuvia eri kansioista.
  • Näytä kuvia ulkoisesta galleriasta: Kopioit kenttään ulkoisen gallerian URL- tai RSS-osoitteen Huom! Ulkoisen gallerian kansion tulee olla julkinen, muutoin kuvat eivät näy.

4. Valitse Tyyli, jolla kuvat näytetään

  • Pienet kuvat: Näyttää kuvat vaaka- ja pystykuvina. Voit määritellä kuvien leveyden myöhemmin Leveys-kohdassa. 
  • Pienet kuvat (neliöt): Näyttää kuvat pieninä nelilöinä. Voit määritellä kuvien leveyden myöhemmin Leveys-kohdassa.
  • Diaesitys: Tekee kuvista diaesityksen, jota pääsee katsomaan klikkailemalla nuolipainikeita < >.

5. Määritä Leveys eli kuinka leveitä kuvat ovat kuvagalleriassa pikseleinä.

6. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

7. Lisäämäsi kuvagalleria näkyy sivupohjassa:

Kuvagallerian asetukset: Alueen otsikko: Muutettu otsikoksi Kevätkuvia, Kuvien valinta: Valittu Valitse näytettävät kuvat, Tyyli: Pienet kuvat, Leveys: Vaihdettu leveydeksi 120. 


Yksittäisen kuvan lisääminen sivulle


Käyttäjä voi lisätä sivulleen myös kuvia yksittäin ja sijoitella ne sivulle eri paikkoihin. Yksittäiset kuvat lisätää Sisältö - Tiedostot -alueelta ja ne on täytynyt käydä lisäämässä sinne etukäteen.

1. Raahaa -sisältölohko sivupohjaan.

2. Anna alueelle sopiva otsikko Alueen otsikko -kenttään. Mikäli jätät otsikkokentän tyhjäksi, kuva tulee sivulle pelkkänä kuvana.

3. Etsi lisättävä kuva oikeasta kansiosta ja klikkaa Valitse-painiketta sen kuvan kohdalla, jonka haluat lisätä sivulle.

4. Määritä kuvan koko kohdassa Leveys. Huom! Mikäli et määritä kuvan leveyttä, ohjelma käyttää automaattisesti kuvan alkuperäistä kokoa. Mikäli kuva on liian suuri, se pienennetään automaattisesti lohkon levyseksi.

5. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.

6. Lisäämäsi kuva näkyy sivupohjassa:

Vinkki 1: Valokuvat kannattaa tuoda Sisältö - Tiedostot -alueelle valmiiksi webiin julkaistavassa koossa (resoluutio 72, pienennä kuvat tarvittaessa esim. 1000 x 1000 pikselin kokoiseksi. Näin säästät Tiedostot-alueella levytilaa (käytössäsi on 200 MB) ja kuvien lataaminen sivulla on nopeampaa.

Vinkki 2: Mikäli haluat, että kuvat pienennetään automaattisesti 1024 x 1024 kokoon, mene oikeasta yläkulmasta Asetukset ja laita valinta päälle kohtaan Pienennä suuret kuvat latauksen yhteydessä. Muista painaa Tallenna-painiketta lopuksi.

 

 


 

ohjeet, taitaja 2013
Page created 06 March 2013, 4:02 PM / Page modified 05 April 2013, 6:23 PM
You can see this page because it is public.