Kyvyt.fi käyttöohje (pikaopas)

by Kyvyt.fi Uutiset

Yleisesti sivuista ja materiaaleista


Käyttäjällä on mahdollisuus luoda rajaton määrä portfoliosivuja (Portfolio - Sivut - Uusi sivu) ja tehdä niistä kokonaisuuksia, sivustoja (Portfolio - Sivustot - Uusi sivusto).

Sivulle voi lisätä erilaista materiaalia niin palvelun sisälle tallennetuista tuotoksista (tiedostoja, kuvia, blogeja, ansioluettelon tietoja, suunnitelmia, tekstejä jne.) kuin palvelun ulkopuolisista lähteistäkin: YouTube, SlideShare, Prezi, Picasa, Google Drive jne. Kaiken portfoliossa käytettävän materiaalin ei siis tarvitse olla tuotettu Kyvyt.fi:n sisällä vaan käyttäjä voi hyödyntää valmista materiaalia muista käyttämistään pilvipalveluista.

Käyttäjä voi myös kopioida jo tekemiään sivuja/sivustoja (Portfolio - Kopioi sivu) pohjaksi uusille sivuille, joten jo aiemmin tehtyä voi hyödyntää ja muokata uuteen käyttötarkoitukseen.

Näissä ohjeissa on opastettu sivun luominen ja eniten käytetyt sisältölohkot. Lopuksi on käyty läpi sivujen/sivustojen katseluoikeudet sekä sivustojen luominen.
 Sivun luominen ja muokkaaminen


1. Klikkaa Portfolio - Sivut - Luo sivu -painiketta.


Muokkaa otsikkoa ja kuvausta
-välilehti:

2. Anna sivulle nimi (Sivun otsikko) ja tarvittaessa kirjoita kuvaus miksi sivu on tehty.

3. Määritä sivulle tarvittaessa avainsanat ja klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.


Muokkaa asettelua -välilehti

4. Määritä sivun layout valitsemalla sopiva sarakemäärä. Muista klikata sivun alalaidasta Tallenna-painiketta.

Muokkaa sisältöä -välilehti

5. Aloita sivun rakentaminen lisäämällä sisältöjä raahaamalla* sisältölohkoja eri välilehdiltä.

Vinkki 1: Sisältölohkoja ei tarvitse saada heti oikeaan kohtaan sivupohjassa vaan voit siirrellä materiaaleja myöhemmin oikeaan paikkaan.

Vinkki 2: Sivupohjaan lisättyjä sisältölohkojen asetuksia pääsee muokkaamaan klikkamalla otsikkokentän lopussa olevaa -painiketta. Sisältölohkon saa pois klikkamalla -painiketta.


6. Kun sivu on valmis, klikkaa sivun alalaidasta Valmis-painiketta.

7. Pääset katsomaan tekemääsi sivua joko klikkaamalla sivun nimeä Sivut-listauksessa tai menemällä Portfolio - Oikeudet -sivulle ja klikkaamalla siellä sivun otsikkoa.

8. Pääset muokkaamaan sivua Portfolio - Sivut -listauksesta klikkaamalla -painiketta sivun nimen perässä.

*Raahaaminen (drag and drop): Mene sisältölohkon kuvakkeen päälle, paina hiiren vasenpainike pohjaan ja pidä se pohjassa, raahaa sisältölohko katkoviivalla erotetulle alueelle ja päästä hiiren painike ylös.


ohjeet, taitaja 2013
Page created 06 March 2013, 12:44 PM / Page modified 05 April 2013, 6:23 PM
You can see this page because it is public.