Kyvyt.fi käyttöohje (pikaopas)

tekijältä Kyvyt.fi Uutiset

Yleisesti sivuista ja materiaaleista


Käyttäjällä on mahdollisuus luoda rajaton määrä portfoliosivuja (Portfolio - Sivut - Uusi sivu) ja tehdä niistä kokonaisuuksia, sivustoja (Portfolio - Sivustot - Uusi sivusto).

Sivulle voi lisätä erilaista materiaalia niin palvelun sisälle tallennetuista tuotoksista (tiedostoja, kuvia, blogeja, ansioluettelon tietoja, suunnitelmia, tekstejä jne.) kuin palvelun ulkopuolisista lähteistäkin: YouTube, SlideShare, Prezi, Picasa, Google Drive jne. Kaiken portfoliossa käytettävän materiaalin ei siis tarvitse olla tuotettu Kyvyt.fi:n sisällä vaan käyttäjä voi hyödyntää valmista materiaalia muista käyttämistään pilvipalveluista.

Käyttäjä voi myös kopioida jo tekemiään sivuja/sivustoja (Portfolio - Kopioi sivu) pohjaksi uusille sivuille, joten jo aiemmin tehtyä voi hyödyntää ja muokata uuteen käyttötarkoitukseen.

Näissä ohjeissa on opastettu sivun luominen ja eniten käytetyt sisältölohkot. Lopuksi on käyty läpi sivujen/sivustojen katseluoikeudet sekä sivustojen luominen.
 



Sivun luominen ja muokkaaminen


1. Klikkaa Portfolio - Sivut - Luo sivu -painiketta.


Muokkaa otsikkoa ja kuvausta
-välilehti:

2. Anna sivulle nimi (Sivun otsikko) ja tarvittaessa kirjoita kuvaus miksi sivu on tehty.

3. Määritä sivulle tarvittaessa avainsanat ja klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.


Muokkaa asettelua -välilehti

4. Määritä sivun layout valitsemalla sopiva sarakemäärä. Muista klikata sivun alalaidasta Tallenna-painiketta.

Muokkaa sisältöä -välilehti

5. Aloita sivun rakentaminen lisäämällä sisältöjä raahaamalla* sisältölohkoja eri välilehdiltä.

Vinkki 1: Sisältölohkoja ei tarvitse saada heti oikeaan kohtaan sivupohjassa vaan voit siirrellä materiaaleja myöhemmin oikeaan paikkaan.

Vinkki 2: Sivupohjaan lisättyjä sisältölohkojen asetuksia pääsee muokkaamaan klikkamalla otsikkokentän lopussa olevaa -painiketta. Sisältölohkon saa pois klikkamalla -painiketta.


6. Kun sivu on valmis, klikkaa sivun alalaidasta Valmis-painiketta.

7. Pääset katsomaan tekemääsi sivua joko klikkaamalla sivun nimeä Sivut-listauksessa tai menemällä Portfolio - Oikeudet -sivulle ja klikkaamalla siellä sivun otsikkoa.

8. Pääset muokkaamaan sivua Portfolio - Sivut -listauksesta klikkaamalla -painiketta sivun nimen perässä.

*Raahaaminen (drag and drop): Mene sisältölohkon kuvakkeen päälle, paina hiiren vasenpainike pohjaan ja pidä se pohjassa, raahaa sisältölohko katkoviivalla erotetulle alueelle ja päästä hiiren painike ylös.


ohjeet, taitaja 2013
Sivu luotu 06.03.2013 12:44 / Sivua muokattu 05.04.2013 18:23
Näet tämän sivun, koska se on julkinen.