Kyvyt.fi käyttöohje (pikaopas)

  • Katseluoikeudet ja Sivustot

by Kyvyt.fi Uutiset

Katseluoikeudet


Kun käyttäjä on saanut sivunsa valmiiksi ja haluaa jakaa sen muille ihmisille, hän antaa sivulle erikseen katseluoikeudet. Sivua voi siis muokata useampaan otteeseen ja käyttäjä itse päättää missä vaiheessa julkaisee sivun, jos julkaisee ollenkaan.

Käyttäjä voi antaa katseluoikeudet kolmesta eri paikasta:

1) Portfolio - Sivut ja klikkaamalla sivun nimen perässä -painiketta.

2) Portfolio - Oikeudet ja klikkaamalla sivun nimen perässä -painiketta.

3) Avaamalla sivun muokkaustilaan (esim. klikkaamalla -painiketta sivun nimen perässä) ja klikkaamalla sieltä oikeasta yläkulmasta Muokkaa oikeuksia >> -linkkiä.


Kaikissa tapauksissa avautuu seuraavanlainen sivu:


1. Salli kommentit -kohdassa on oletuksena valinta päällä. Tämä antaa palautteen antamisen sivullesi niille henkilöille, joille annat katseluoikeudet kohdassa 2.

2. Katseluoikeudet: Klikkaa Lisää-painiketta sen katseluoikeuden kohdalla, jonka haluat lisätä sivullesi. Mikäli valmiista vaihtoehdoista mikään ei ole sopiva, voit hakea yksittäisiä käyttäjiä klikkaamalla pientä nuolta kohdassa Näytä toisille käyttäjille ja ryhmille.


Katseluoikeuksien selitykset

  • Julkinen - sivu on näkyvissä kaikille.
  • Kirjautuneet käyttäjät - sivu on näkyvissä kaikille palveluun kirjautuneille käyttäjille.
  • Omat instituutiot - sivu on näkyvissä kaikille saman instituution (instituutio on yleensä organisaatio tai organisaation yksikkö) käyttäjille.
  • Kaverit - sivu on näkyvissä kaverilistallasi oleville.
  • Salainen URL - sivu on näkyvissä niille, joille annat tämän www-osoitteen.
  • Yksittäiset käyttäjät - voit etsiä yksittäisen käyttäjän hakutoiminnolla ja lisätä hänelle käyttöoikeuden sivuusi.
  • Yksittäiset ryhmät - voit etsiä palvelussa olevan ryhmän hakutoiminnolla ja lisätä ryhmälle käyttöoikeuden sivuusi. Vaihda tällöin hakutoiminnossa alasvetovalikosta valinta 'Ryhmät'.

Kun olet valinnut sopivat katseluoikeudet, muista klikata Tallenna-painiketta sivun lopussa.


Katseluoikeuksien tarkistus

Vinkki: Jos et ole varma kenelle olet antanut sivuillesi/sivustoille katseluoikeudet, pääset tarkistamaan asian nopeasti Portfolio - Oikeudet -sivulta. Kohdassa Annetut oikeudet näet ko. sivulle/sivustolle määritellyt katseluoikeudet.   -painiketta klikkaamalla pääset muuttamaan annettuja oikeuksia.


 Sivustojen tekeminen


Käyttäjä voi luoda palveluun niin monta sivua kuin on tarpeen ja yksittäisistä sivuista hän voi tehdä kokonaisuuksia, sivustoja.

1. Mene Portfolio - Sivustot - Uusi sivusto.

2. Annan sivustolle sopiva nimi (Sivuston nimi) ja kirjoita tarvittaessa kuvaus (Sivuston kuvaus).

3. Mikäli haluat näyttää sivuston sivut välilehtinä, jätä valinta päälle kohtaan Näytä navigointipalkki. Klikkaa sen jälkeen Seuraava: Muokkaa sivuston sivuja -painiketta.

4. Valitse seuraavalla sivulla sivustoon lisättävät sivut laittamalla täpän päälle kunkin sivun perään. Kun olet laittanut ruksit, klikkaa Lisää sivuja -painiketta (EI Valmis!).

5. Voit vaihtaa sivujen järjestystä pienistä nuolista sivujen edessä. Järjestys ylhäältä alas on sama kuin sivustosta välilehtien järjestys vasemmalta oikealle.

6. Kun sivut ovat oikeassa järjestyksessä etkä enää halua lisätä lisää sivuja sivustoon, klikkaa Valmis-painiketta.

7. Tarkista tuliko sivustosta sellainen kuin tarkoitit klikkamalla sivuston otsikkoa. Pääset lisäämään/poistamaan/muokkaamaan sivuston sivuja klikkaamalla -painiketta.

8. Anna sivustolle katseluoikeudet -painikkeesta.

 

Vinkki 1: Yksi sivu voi olla liitettynä kerrallaan vain yhteen sivustoon. Mikäli haluat käyttää samaa sivua useissa sivustoissa, ota sivusta niin monta kopiota (Portfolio - Sivut - Kopioi sivu). 

Vinkki 2: Mikäli sivuston yksittäisille sivuille on annettu aikojen saatossa erilaisia katseluoikeuksia, kaikkien yksittäisten sivujen katseluoikeudet periytyvät sivustolle. Kannattaa siis heti sivuston luomisen jälkeen käydä tarkistamassa sivuston katseluoikeudet ja tehdä tarvittavat muutokset.

 

ohjeet, taitaja 2013
Page created 07 March 2013, 3:26 PM / Page modified 05 April 2013, 6:23 PM
You can see this page because it is public.